Boerderijwoning

Bekijk de stijlvolle boerderijwoning online. Op de website is alle informatie over de woningen te lezen en er zijn wat voorbeelden van boerderijwoningen te bekijken. Mocht de informatie onvoldoende zijn, je treft op de website ook de mogelijkheid aan om een brochure aan te vragen. In deze tekst enkele voorbeelden waarom het beter is om te kiezen voor nieuw. Woningen renoveren gaat niet tot in het oneindige, het is op een gegeven moment niet meer rendabel. Als je kiest voor een nieuwe boerderijwoning heb je een moderne woning met een klassiek uiterlijk, en je hebt de indeling die je precies wil hebben.

Niet blijven renoveren

Een boerderijwoning is van menige een droom. Vooral als het gelegen is aan de rand van de bebouwde kom of in het buitengebied. De panden die daar staan zijn vaak verkrot, en tijdens het renoveren wordt het eerder verstopt dan echt opgeknapt. Denk aan een slechte muur met schimmels weg timmeren achter gipsplaat. Het probleem is dan uit het zicht, want achter de gipsplaten zit vochtwerende folie en isolatiemateriaal, en dan pas die muur met organismen. Als je het pand zou slopen, en kiezen voor nieuw, dan ben je van die slechte muren af. Dan heb je een woning die in de winter warm en in de zomer koel is, en met de indeling die je wil hebben.

Kies het model wat je wil hebben

Boerderijwoningen hebben iets historisch. Het is mooi als je zo’n monumentale stolpboerderij of ander model nieuw laat bouwen. Ieder gebied heeft z’n eigen model boerderijen, en op de website staat een beknopt lijstje, bijvoorbeeld de schuurboerderijen die je in de zuidwesthoek van het land aan kan treffen. Vroeger was er een sterke vermenging van het boerenbedrijf en bewoning, en daar kun je voordeel mee doen. De boer zat vlakbij het vee, en die stal betrek je bij de woning. Op de plek waar vroeger het vee was zou je nu een thuiswerkplek kunnen creëren.