De populariteit van de gaming serie van Asus

headset

Steeds meer techbedrijven hebben een speciale lijn met producten voor de gaming wereld. Ook Asus blijft uiteraard niet achter. De reden dat computerbedrijven zich specifiek op deze doelgroep richten is omdat het een uitgebreide, veelzijdige maar ook kieskeurige doelgroep is. Gamers hebben hoge eisen aan hun apparatuur en zijn bereid daar geld aan uit te geven.

ROG van Asus

Asus is een van de bedrijven die met dit in het achterhoofd een speciale lijn voor gamers ontwikkelde. Ze noemen het ROG ofwel Republic of Gamers. Deze serie zit boordevol producten van hoogwaardige kwaliteit, waaronder de beste moederborden ter wereld volgens sommigen.

Asus maakt behalve erg goede moederborden ook nog:

  • laptops
  • videokaarten
  • monitoren

Moederbord, en dan?

Naast een goed moederbord zijn er nog andere aspecten van je gaming pc erg belangrijk. Je videokaart, bijvoorbeeld, moet van uitzonderlijke kwaliteit zijn om de nieuwste games te kunnen draaien. Het is belangrijk dat je een nieuwe videokaart hebt, vooral als je games wil spelen die net uitkomen en niet wil inleveren op graphics.

Daarnaast is je monitor een belangrijk onderdeel van je pc. Want al is je videokaart nog zo goed, als je een verouderde monitor hebt zal je nog niet optimaal genieten van die graphics die bij je nieuwe game horen.

Moederbord Asus

Soorten monitoren

Een trend op dit moment is 4K. Dit houdt in dat je monitor een bepaalde beeldresolutie aan kan die misschien wel bij de beste kwaliteit van dit moment hoort. Een 4K monitor is duur, maar je zult ook absoluut verschil zien met je oude monitor in kwaliteit van het beeld.