Hoe vind je een betrouwbare autogarage bij jou in de buurt?

Auto’s zijn dure dingen. Niet alleen in de aanschaf, maar ook qua onderhoud, reparatie, maandelijkse kosten en brandstof. Onderhoud en reparatie laat je daarom waarschijnlijk niet zomaar aan iedereen over. Maar hoe weet je wat een betrouwbare garage is? Kijk naar (keur)merken!

BOVAG

BOVAG is een merk dat heel veel omvat. Het merk is gekoppeld aan autogarages, een informatieplatform, een werkgeversorganisatie en bijbehorende CAO. De aangesloten bedrijven dienen aan strenge kwaliteitsvoorwaarden te voldoen. Zo weet je als consument dat een BOVAG-garage betrouwbaar is.

ANWB

Ook de ANWB werkt samen met verschillende garages. Wat de functie van deze bond hierin is, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk bieden de aangesloten garages korting voor ANWB-leden en dienen aangesloten garages aan bepaalde eisen te voldoen, zoals aandacht hebben voor duurzaamheid.

RDW

De Rijksdienst Wegverkeer houdt zich bezig met de registratie van motorvoertuigen en rijbewijzen in Nederland. Verder biedt het keurmerken aan voor garages. Alleen garages met dit keurmerk mogen APK’s uitvoeren. Verder dienen bedrijven die door de RDW zijn erkend zich, wederom, aan andere eisen te voldoen.

Vakgarage

Vakgarage is een garagemerk dat alle bovengenoemde keurmerken heeft. Daarbij biedt Vakgarage onderhoud aan ieder automerk. Je kunt voor van alles bij hen terecht, van onderhoud in de garage in Geldermalsen tot occasions in Middelburg. Ben je niet in de buurt van je vertrouwde Vakgarage en krijg je pech? Dan kan deze keten ook pechhulp onderweg bieden. Kortom, Vakgarage staat altijd, overal en voor bijna elke autodienst voor je klaar. Tevens biedt deze keten altijd een prijsopgave van tevoren, zodat je achteraf niet schrikt van je rekening. 

Behoort een garage niet tot één van de bovenstaande (keur)merken? Dan wil dat niet per se zeggen dat je een slechte garage voor je hebt. De (keur)merken bieden alleen wat meer zekerheid over de kwaliteit van de bijbehorende garages.